ZeeLove

Boek jouw les

Rustige yoga en Qigong

 

Judith combineert in haar lessen de eeuwenoude kennis vanuit de yoga met die uit de Traditionele Chinese Geneeskunde door middel van qigong. Zo ontstaat er een mooie samensmelting van houdingen (asana's), ademoefeningen, bewegingen en meditatie. Door regelmatig lessen van ZeeLove te volgen word je sterker, flexibeler, en gaat de qi (levensenergie) beter stromen. Hierdoor versterk je het zelfhelend vermogen van je lichaam en werk je aan het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

 

Afwisseling van inspanning & ontspanning

De les op zondagochtend is voor vrouwen en mannen. Het is een combinatie van yang yoga (rustige hatha yoga), yin yoga en qigong. Tijdens het eerste deel van de les werken we aan het stretchen en versterken van de spieren en bijvoorbeeld het verbeteren van je balans. Daarna voeren we houdingen uit de yin yoga uit. Deze houden we langer aan om de dieper gelegen bindweefsels zoals de pezen, ligamenten, fascia en de gewrichten te stimuleren. Yin yoga zorgt voor stressreductie, het verminderen van spanning in het lichaam en het verlichten van rugklachten, of spanning in de benen en heupen. Voor deze lessen kan je je wekelijks inschrijven met een losse les, of met een leskaart. Meer informatie over tarieven en lestegoed lees je hier.

 

Speciaal voor vrouwen

In november is er een speciaal lesprogramma voor vrouwen gestart. Hierbij wordt een combinatie van qigong en yin yoga gegeven. Het is ontwikkeld om vrouwen meer in balans te brengen, in hun kracht te laten staan en los te laten wat niet meer nodig is. Bij regelmatige beoefening van de houdingen zal je als deelnemer bijvoorbeeld minder last hebben van hormonale klachten zoals overgangsklachten, PMS, een onregelmatige cyclus etc. Ook zal de spanning in je lichaam verminderen en word je veerkrachtiger.

 

Door middel van de meditatieve bewegingen van de qigong stroomt de energie in je lichaam beter. Ook zal je bij regelmatige beoefening steeds beter de energie voelen stromen. Na de qigong bewegingen komt het lichaam nog meer in ontspanning tijdens de statische yin yoga houdingen. Deze oefeningen doen we langer om helemaal te ontspannen en los te laten, gesteund door de aanwezige props zoals een bolster, deken en yogablokken. In de houdingen zoeken we de rust en ontspanning, geven we ons over aan de houding en laten we (spanning) los. 

 

Je leert tijdens dit lesprogramma oefeningen en bewegingen waarmee je, met en zonder de online video's, thuis ook lekker kan bewegen en/ of ontspannen. Inmiddels zijn alle plekken voor dit lesprogramma volgeboekt. 

 

Met en zonder ervaring

De lessen van ZeeLove zijn bedoeld voor iedereen die op een fijne, ontspannen manier wil werken aan een betere gezondheid en zowel fysiek als mentaal sterker wil worden. Ook als je nog geen yoga ervaring hebt en qigong niet kent, zal je de lessen eenvoudig kunnen volgen. Je hoeft ook niet lenig of flexibel te zijn. Wanneer je deze yogalessen vaker volgt, wordt je lichaam flexibeler, je spieren sterker en je bindweefsel soepeler. Omdat er in de les een beperkt aantal plaatsen is, blijft er altijd genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. Wees welkom.